Waarom is gezond eten belangrijk?

18 jun 2021 | Uncategorized

Eigenlijk weten we het allemaal wel, gezond eten is belangrijk! De afgelopen jaren zijn we steeds bewuster gaan eten en meer gaan kijken naar wat we nou eigenlijk eten. Gezond eten is een echte trend geworden er komen dagelijks nieuwe diëten bij. Maar waarom is gezond eten eigenlijk zo belangrijk?
Wat is gezond eten?
Laten we beginnen bij het begin, wat is gezond eten? Gezond eten, hier is meer over geschreven en gelezen dan men in een mensenleven kan opnemen. Bijna dagelijks komen er nieuwe diëten op de markt, de een nog hipper dan de andere. En of dat nog niet erg genoeg is, spreekt bijna alles elkaar tegen. Wil je gezonder gaan eten dan kom je als snel in een web van informatie en meningen.
Gezond eten, het blijft een lastig onderwerp. Maar vaak weten we wel wat gezond en ongezond is. Ons advies: hou het simpel en blijf bij de basis. Voeding dat zo min mogelijk bewerkt is, is in de meeste gevallen de betere optie. Eet gevarieerd, twee stuks fruit en eet minimaal 250 gram groente per dag. 
Met voeding en je eetgedrag kan je in veel gevallen makkelijk al veel winnen door met kleine stappen te werken. Dit werkt het beste wanneer je een gewoonte wilt maken van gezond eten. Door je eigen eten onder de loep te nemen kan je al veel makkelijke aanpassingen maken. Welke producten eet je dagelijks? En wat zou een ‘’gezondere’’ keuze zijn voor dat specifieke product? Begin met één product en vervang het door product dat je lekker vindt en gezonder is. Heb je een nieuw product gevonden dan herhaal je dit weer bij een ander product. Op deze manier maak je iedere keer kleine stapjes naar gezondere keuzes. Zoals in ook in het leven gaat het hier om een evenwicht en balans te vinden. Wees niet te streng voor jezelf en blijf vooral doorzetten.
Wat levert gezond eten jouw op?
Wat gezond eten oplevert is eigenlijk niet de goede vraagstelling. Je zou eigenlijk kunnen zeggen waar is het niet goed voor. Waar veel ongezond eten geproduceerd wordt in fabrieken is gezond eten vaak minder bewerkt met schadelijke stoffen en is er minder energie voor nodig. En zo zijn er nog een tal van bijkomende voordelen, voor het gemak hebben we in 11 cruciale voorbeelden op een rij gezet. 

Gezond eten verkleind de kans op obesitas
Je krijgt meer voedingsstoffen binnen
Je verkleint de kans op ziektes zoals: diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker.
Verbetert je immuunsysteem
Je slaapt beter
Je bent vrolijker
Je gaat er minder snel oud uit zien
Je wordt productiever
Je hebt meer energie
Je stress neemt af
In veel gevallen val je af

Gezond zijn wil iedereen, zorg goed voor jezelf en maak bewuste keuzes. Je hebt maar één lichaam, met één brein en één hart. Wil je goed presteren op het werk een fitte vader of moeder zijn zorg dan dat de basis vitaliteit in orde is. 
 

Vragen of meer informatie?

E-mail: info@companyvitality.nl

Telefoonnummer: 06 36 51 07 93