Een praktische handleiding voor HR medewerkers

Wil jij een strategisch vitalitetisbeleid die wel aanslaat?

De reden van het bestaan van Company Vitality

In mijn functie adviseur bedrijfsfitness sprak ik honderden HR professionals die meer op het gebied willen doen van werkgeluk en gezondheid. Helaas kon ik ze met een bedrijfsfitnessregeling niet het gewenste resultaat leveren. Het is natuurlijk een mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, maar werden medewerkers hier gelukkiger en gezonder van? Dat was de vraag. Helaas moest ik uit onderzoek en eigen ervaringen concluderen dat het antwoord daarop ”nee” is. Met als uitgangspunt medewerkers gezonder en gelukkiger te maken ben ik opzoek gegaan naar een antwoord. Gezondheid en geluk gaan naar mijn mening hand in hand met elkaar en de één versterkt het ander.

Veel bedrijven doen maar wat op het gebied van vitaliteit en dat is niet gek, vitaliteit is een specialisme op zichzelf. Niet gek dat veel HR professionals op het gebied van vitaliteit niet precies weten hoe ze dit moeten aanvliegen. Natuurlijk is iets doen beter dan niets doen, maar baat het niet dan schaadt het niet gaat helaas niet op voor dit thema. Vitaliteit is een expertise op zichzelf. Tijdelijke oplossingen kunnen op het lange termijn wel degelijk negatieve effecten teweeg brengen.  Mijn passie is HR-professionals helpen met het opzetten en het implementeren van een vitaliteitsbeleid waar we samen streven naar duurzame resultaten en gelukkige en gezonde medewerkers. 

Sil is een enthousiaste en bevlogen expert in vitaliteit en gezondheid. Zijn e-book geeft concrete handvatten om een vitaliteitsbeleid in je organisatie te ontwikkelen en uit te rollen. Hij heeft van een complex en omvangrijk vraagstuk een behapbaar stappenplan gemaakt, waar iedere organisatie succes mee kan boeken!

Aimée

Excel yourself

De kracht van Sil en Company Vitality zit ‘m in het feit dat hij vanuit zijn eigen passie voor een gezonde levensstijl, van beweging en voeding tot werkprivé balans, zich dagelijks inzet voor zijn visie. Het concept voor een passend vitaliteitsprogramma is nauwkeurig opgezet met behulp van de klant zelf, waar veel andere organisaties dit vergeten. Sil heeft de behoefte van de werknemers die met hun vitaliteit aan de slag gaan, en hoe HR medewerkers en managers het vitaliteitsbeleid uitvoeren omvat in het programma. Deze aspecten, samen met het feit dat elk vitaliteitsprogramma opgebouwd kan worden met verschillende elementen zoals de klant dat wil, maken dit tot een succesformule.’

Fleur

Nationale Nederlanden

We hadden een bedrijfscultuur die negatief was. We organiseerde wel het één ander voor de medewerkers. maar pakte niet door. Medewerkers gingen hierdoor negatief praten en hierdoor werkte onze activiteiten averechts. Sil heeft ons geholpen met het opzetten van een strategisch vitaliteitsbeleid, hierdoor staat werkgeluk en vitaliteit constant op onze agenda en krijgen deze belangrijke thema’s onder de medewerkers de aandacht die we voor ogen hadden.

Tim

Isolatiebedrijf C.J. van Waas BV

Maak met dit e-book je eigen vitaliteitsprogramma

Met dit e-book kan iedereen, vanuit het niets, een succesvol vitaliteitsprogramma maken.

Het e-book is gemaakt zodat elke HR-medewerker zonder enige kennis van vitaliteit een vitaliteitsprogramma kan maken dat aansluit bij zijn of haar organisatie. In de afgelopen jaren hebben we veel HR medewerkers gesproken en deze medewerkers zeiden eigenlijk allemaal hetzelfde ”we willen wel, maar waar en hoe beginnen we?”. Als HR medewerker krijg je steeds meer taken op je bord en je kan simpelweg niet overal een expert in zijn. Daarom hebben we dit e-book gemaakt, zodat ook jij kan werken met betrokken en bevlogen medewerkers. Stop met in de waan van de dag te leven en begin met creëren!

 

 • Stap 1: Vooronderzoek
 • Stap 2: Kiezen van thema’s en activiteiten
 • Stap 3: Introduceren van het vitaliteitsprogramma
 • Bonus: 8 Vitaliteits Trends van 2024

”Creëer vrijheid en maak impact”

Na het lezen van dit e-boek weet je:

 • Hoe je zorgt dat medewerkers zelf initiatief nemen voor hun gezondheid en werkgeluk.
 • Wat de basisstappen zijn naar een succesvol vitaliteitsbeleid
 • Waarom je wilt werken met thema’s en hoe je erachter komt welke thema’s je moet kiezen
 • Hoe je planmatig met kleine stappen naar een gezonde organisatie toewerkt
 • Hoe je duurzame resultaten creëert

Voorkom:

 • Dat de verbinding tussen medewerkers verloren gaat
 • Dat medewerkers eenzaam zijn
 • Dat creativiteit van medewerkers terugloopt
 • Dat je door de bomen het bos niet meer ziet
 • Dat goede medewerkers de organisatie verlaten en je alleen nog maar met ongemotiveerde medewerkers werkt

Download het gratis e-book