Volle gezondheid vooruit!

05 sep 2023 | Vitaliteit

Time to routine

Met de zomer(vakantie) achter ons, het najaar in het vooruitzicht, is het weer even schakelen. De zomerse kleding kan weer worden opgeruimd en de truien vinden langzaamaan meer hun weg naar voren in je kledingkast. Hoewel het najaar voor de deur staat, hopen we dat je een heerlijke tijd hebt gehad. Dat je hebt genoten van mooie en lieve mensen, lekker eten, drinken en wellicht een fijne vakantie in het buitenland. 

Maar als het jou net zo vergaat als bij ons, dan is ook jouw routine de afgelopen periode wat naar de achtergrond verdwenen. Dus in het kader van een frisse start, helpen wij je graag weer terug naar jouw gezonde routine. 

Waarom moet ik een routine hebben?

Je moet niets. Maar een routine helpt je wel op verschillende manieren. Zo zorgt een routine namelijk voor rust in je hoofd. Alles wat jij in je routine opneemt en dus gewoon doet, daar hoef jij niet over na te denken. Dus houd je meer ruimte over voor onverwachte (en leuke) gebeurtenissen. 

Neem jij ook het element gezondheid mee in jouw routine, dan is jouw lichaam je zeer dankbaar. Dankzij jouw gezonde routine zorg jij ongemerkt goed voor je lijf en dus jouw gezondheid. Denk hierbij aan gezond eten, regelmatig bewegen en op tijd momenten van rust nemen. 

En je krijgt ook nog eens extra tijd ervoor terug! Hoe dan? Nou, een routine bestaat uit vaste handelingen in je dag. Je doet het ongemerkt, regelmatig en geautomatiseerd. Dus dat gaat in de loop van de tijd een stuk sneller. Daarnaast doe je de dingen toch wel en houd je tijd over voor andere dingen. De onverwachte dingen, een opleiding die je wilt volgen of een (nieuwe) hobby waar je nu ineens meer tijd voor hebt. 

Een nieuwe routine kost onwijs veel tijd

Daar heb je gelijk in. Het kost jou ongeveer 30 dagen voordat een terugkerende handeling zodanig in jouw systeem zit, dat je dit een routine kunt noemen. 30 dagen, dat is ongeveer een maand. En dat duurt wat lang. Maar het goede nieuws is: die tijd gaat hoe dan ook voorbij. Het is echter aan jou hoe jij deze tijd invult. Je kunt doorgaan op de manier zoals je gewend bent. Je kunt er ook voor kiezen om te kijken wat een routine jou brengt. Wedden dat jij op je strandbedje hebt liggen filosoferen over een verandering die je wilt aanbrengen in je leven?

Hoe doen jullie dat?

We doen zelf verschillende dingen. Denk maar eens aan sporten op vaste momenten, vooruitdenken met boodschappen, koken en regelmatig een boek lezen. En guess what? Wij hebben zo’n eenvoudig onderdeel in onze routine, dat delen we natuurlijk graag met je. Wij enorme fan van smoothies. Ergens op de dag nemen wij dan ook een smoothie. Deze eenvoudige en gezonde handeling zorgt ervoor dat we zowel vitamines als voedingsstoffen binnenkrijgen. Het is ons dagelijks feestje in een glas. Of een meeneembeker. En het mooiste: je hebt alleen een blender en ingrediënten nodig. 

Smooth snacking

De keuze is reuze en jij kunt letterlijk alles in jouw smoothie verwerken waar jij zin in hebt. Denk aan fruit, groenten, zuivel(vervangers), maar ook noten en zaden. Zo krijg je op een lekkere manier allerlei voedingstoffen, vezels en antioxidanten binnen. Laat je creativiteit in de vrije loop en kijk welke smaakexplosie jij creëert. Of jij nu je dag ermee begint, het als een heerlijke tussendoorsnack ziet of gebruikt als maaltijdvervanger voor onderweg. Hadden we al vermeld dat het heel eenvoudig én lekker is? 

Onze lievelings

De ene smoothie is de andere niet. Maar ook het moment dat jij besluit een smootie te maken telt mee waar je trek in hebt. Let ook op dat je snel te veel fruit in een smoothie stopt. Het lijkt weliswaar dar jij mega gezond bezig bent. Alleen door alle (fruit)suikers dit niet per sé het geval. Verwerk rustig verschillende groentes in jouw smoothie en je zult merken dat groen ook heerlijk smaakt! Spinazie, andijvie, boerenkool en rode bieten doen het verrassend goed in een smoothie. Maar denk ook eens aan bleekselderij, paprika en komkommer. 

Wij delen graag een stukje inspiratie om jou op weg te helpen. 2 van onze favoriete recepten vind je hieronder. 

Sweet breakfast

Urenlange energie met deze extra vullende smoothie dankzij de havermout.

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 6-10 aardbeien (vers of bevroren)
  • ½-1 komkommer
  • 40 gram havermout
  • 200ml (plantaardige) melk 

Green satisfaction

Een groen momentje in je dag. Verfrissend vullend. 

Wat heb je nodig

  • ½ mango of 125 gram mango uit de vriezer
  • ½ kleine of 1/3 avocado
  • 1 hand spinazie 
  • 8-10 blaadjes munt
  • Water of melk naar keuze

Natuurlijk kun jij ook je eiwitpoeder door een mix heen mixen. Wel zo lekker en eenvoudig. 

Smoothie-chef klaar? Blenden maar!

Dus: Bottoms up!

Vragen of meer informatie?

E-mail: info@companyvitality.nl

Telefoonnummer: 06 36 51 07 93