Investeren in medewerkers loont

29 jun 2021 | Uncategorized

Duurzame inzetbaarheid is tegenwoordig een hot-item bij HR professionals. We zijn op persoonlijk vlak door de verschillende vitaliteit trends al veel bezig met onze persoonlijke gezondheid. Doordat de resultaten hierbij duidelijk zichtbaar zijn op zowel privé als op zakelijk niveau is dit in de zakelijke markt niet onopgemerkt gebleven. Samen met de opkomende vergrijzing, automatisering en het steeds lastiger worden van het aantrekken van young professionals is vitaliteit een urgent thema geworden binnen het HR-vakgebied.  Steeds meer bedrijven kiezen daarom vitaliteit als groeistrategie voor hun organisatie. Maar wat is de inverstering waard?
 
Wat levert het op?
Je kent ongetwijfeld het riedeltje wel, vitale medewerkers zijn productiever (18%), het ziekteverzuim daalt (gemiddeld 15%), meer groei van klanten (12%). En misschien heb je deze ook wel eens gehoord ‘’elke euro die een werkgever investeert in de vitaliteit van de medewerker bespaard de werkgever drie euro op de verzuimkosten.
(bron: medische contact)
Dat zijn feiten gebaseerd op harde cijfers. Natuurlijk is elk bedrijf anders en heeft elke organisatie daarom ook andere cijfers. Maar stel je eens voor wat het voor jouw organisatie betekent als medewerkers vrolijker naar hun werk gaan, meer verbonden zijn met elkaar en voelen dat hun werkgever hen belangrijk vindt.
De bedrijfscultuur verbeterd, er wordt minder gestolen en medewerkers verlaten de organisatie minder snel. Dit zorgt voor zowel managers als medewerkers voor minder stress en een hogere betrokkenheid. Welke resultaten zal het voor jouw organisatie opleveren als jij hierin slaagt? Ik vermoed dat er dan ook bij jouw organisatie een positieve beweging plaatsvindt op de productiviteit, het ziekteverzuim en de groei van klanten. 
 
Maak jezelf aantrekkelijk voor nieuw personeel
Hoeveel geeft jouw bedrijf jaarlijks uit aan het aantrekken van nieuw personeel? Het aantrekken van het juiste personeel wordt steeds lastiger, bedrijven investeren hierdoor steeds meer. Dure recruiters worden aan het werk gezet om de juiste persoon op de juiste plaatst te krijgen en er wordt zwaar onderhandeld over het bijpassende salaris. 
Als we kijken naar de cijfers van intelligence Group 2019/2020 vonden de meeste mensen hun baan via hun eigen netwerk. Hoe praten de medewerkers bij jouw organisatie over hun werk tijdens een verjaardag bijvoorbeeld? Bedrijven die investeren in de vitaliteit van de medewerkers worden als aantrekkelijker werkgevers gezien. Niet alleen door het huidige personeel, maar ook door nieuwe talenten. Boost het imago van jouw bedrijf!
 
Waar begin je?
Waarschijnlijk wil jij dit voor jouw organisatie, wie wil er nou niet werken met gezonde en gelukkige collega’s? Onder de kapstok van vitaliteit vallen vele thema’s. Zomaar activiteiten aanbieden kan zorgen voor een eenmalige boost, maar hier maak je op het langer termijn geen impact mee. Een strategisch plan is daarom vereist. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg en laten de stappen zien hoe je een strategische vitaliteitsplan opstelt. Plan nu een gratis en vrijblijvend een adviesgesprek.

Vragen of meer informatie?

E-mail: info@companyvitality.nl

Telefoonnummer: 06 36 51 07 93