7 Tips voor een leukere werkplek

08 jul 2021 | Uncategorized

We brengen veel tijd door op onze werkplek, dat deze verantwoordelijk en goed is ingericht is dan wel zo fijn. Met deze 7 tips kan je jouw werkplek en die van je collega’s upgraden!
1.Persoonlijke tint
Door een persoonlijke tint aan je werkplek te geven voelt het er sneller vertrouwd en veilig. Dit kan eenvoudig met een foto van je gezin of een leuke vakantie. Zo kan je af en toe een beetje wegdromen en tover jij die glimlach weer op je gezicht. Ook een lekker geurtje neerzetten kan helpen.
2. Ga voor groen
Een plant mag niet ontbreken op jouw werkplek, het zorgt voor extra zuurstof en frisse lucht. Omring jezelf met jouw favoriete planten en je zult je meteen een stuk vrolijker en aangenamer voelen. Waarom een plant niet mag ontbreken?

Planten op je werkplek zorgen ervoor dat je jezelf gelukkiger voelt, dit kan wel tot 50% oplopen.
Planten op de werkplek werkt stressverlagend, dat komt nog eens van pas.
Vind je het lastig om in actie te komen? Planten dragen bij aan jouw productiviteit, je kan namelijk beter concentreren door al dat extra zuurstof.
Geen tijd om naar het bos te gaan maar wil je toch creatiever zijn? Koop een plant en zet hem op je werkplek.
Last van pratende buren of collega’s? Planten absorberen geluid! Hoe groter de plant hoe minder geluid dus!

Ik hoor je denken, heeft hij aandelen in planten, nee helaas niet. Weet je een plek? Ik ben wel geïnteresseerd.
3. Creëer een mooi uitzicht
Even wegdromen en jezelf omringen in de natuur is goed voor je, combineer dit in een schilderij van de natuur of een natuurfoto. De natuur heeft een positief effect op onze hersenen en werkt bijna therapeutisch. Daarnaast stijgt je concentratieniveau binnen 40 seconden, dit draagt ook weer bij aan je productiviteit en zo ben je minder snel vermoeid. Haal die jungle met planten en bedek je saaie (kantoor)muren.
Bron: Sciencedirect
4. Van welke kleur word jij blij?
Is fotobehang net wat te heftig voor jou op het kantoor of je thuiswerkplek? Kies dan voor kleur. Kleuren beïnvloeden onze emoties, hierdoor hebben ze invloed op hoe jij je voelt en op jouw humeur. Creëer sfeer door gebruik te maken van kleuren. Dit kan subtiel door accessoires te plaatsen of toch die wand schilderen.
Let wel op welke kleur je gebruikt, niet alle kleuren werken even positief. Goede kleuren om te gebruiken zijn bijvoorbeeld blauw, groen of geel. Blauw en groen staan bekend om hun rustgevende werking en geel activeert de hersenen en zet aan tot actie.
5. Buitenlucht en lichtinval
Een werkplek wil je niet comfortabel inrichten ook wil je dat deze veilig is en je hier efficiënt kan werken.
Zorg dat je in de buurt zit bij een raam en het liefst eentje die open kan zodat je genoeg frisse lucht binnen krijgt. Let wel op, ga niet direct tegen een raam zitten. Door het lange staren tegen het licht in kunnen namelijk je ogen beschadigd raken. Voldoende buitenlucht en licht zorgen ervoor dat je productief kan werken.
6. Verlichting
Kies voor geschikte verlichting en zorg het liefst voor een combinatie van verschillende soorten verlichting. Je kan door middel van verlichting de sfeer bepalen en hiermee de juiste sfeer voor het moment creëren. Heb je een meeting en ga je brainstormen? Dan is het praktisch als je de lichten kan dimmen. Zacht ligt bevordert namelijk de creativiteit.
Wil je focus creëren en geconcentreerd te werk gaan? Dan heb je fel licht nodig, hiermee bevorder je analytisch denkvermogen en kan je jezelf beter focussen.
7. Deel je werkplek praktisch in
Heb je eenmaal die focus te pakken dan wil je deze het liefst zo lang mogelijk vast houden. Denk daarom goed na welke dingen binnen handbereik moeten zijn om efficiënt te kunnen werken zonder dat je iedere keer naar alles moet zoeken. Berg op wat je niet nodig hebt, dit leidt alleen maar af.
Ziet jouw werkplek er tiptop uit maar wil je inzicht krijgen hoe jouw collega’s werken? Lees dan dit blog.

Vragen of meer informatie?

E-mail: info@companyvitality.nl

Telefoonnummer: 06 36 51 07 93