11 Redenen wat bootcamp jou oplevert

16 okt 2020 | Uncategorized

Bootcamp is een vorm van bewegen die alleen al goed voor je is omdat het in de buitenlucht is. Je werkt aan je spieropbouw, uithoudingsvermogen en krijgt er een heerlijke energie boost van. Dit is niet het enige wat het voor jou oplevert. We gaan in deze blog dieper in op waarom het je gezonder en gelukkiger maakt. Je leest dingen die je misschien nog niet wist of had verwacht.
1. Bootcamp geeft je een creativiteit aan impuls
Met bootcamp zorg je voor een totale lichaamstraining. Als je fysieke inspanningen levert train je niet alleen je lichaam, maar ook jouw hersenen. Door de fysieke inspanningen train je jouw hersenen om flexibeler te worden in het zoeken naar creatieve oplossingen. Het is wel van belang dat je dit met regelmaat doet, je zult niet na één training de nieuwe Michelangelo zijn en die de mooiste kunstwerken uit zijn mouw schudt. Je gaat pas verschil merken als je lichaam en je hersenen er aan gewend raken om regelmatig fysieke inspanningen te leveren. Als je met regelmaat fysieke inspanningen levert zal je merken dat je steeds vaker spontaan goede ideeën krijgt.
2. Bootcamp verbetert je geheugen
Wist je dat bootcamp goed is voor je hersenen? Niet alleen de flexibiliteit die verbetert, maar ook zorgt beweging voor het belangrijke herstelprocessen in de hersenen. Mensen blijven ook als ze volwassen zijn nieuwe hersencellen aanmaken in hippocampus, wat voor een groot deel betrokken is bij leren en jouw geheugen. Door de fysieke inspanning die je levert tijdens het bootcampen stimuleer je de groei van het aantal nieuwe verbindingen tussen de hersencellen. Regelmatig bootcampen helpt je dus niet alleen met je conditie, maar het voorkomt ook dat je minder snel een meeting vergeet en als je in de meeting zit sla je alles ook nog eens makkelijker op.
3. Bootcamp verhoogt de productiviteit 
Bootcamp verhoogt jouw concentratievermogen en focus. Door beweging en staan kan je gemakkelijker en langer je focus houden en concentreren Aha vandaar die staan bureau’s. Vaker staan en bewegen resulteert in een aanzienlijke productiviteitsverhoging. Altijd fijn meer gedaan krijgen in minder tijd! 
4. Bootcamp helpt je af van de negatieve stresshormonen
Het is klinkt misschien gek, maar een beetje stress is goed voor ons. We willen als mens namelijk uitgedaagd worden, maar in het dagelijks leven kan het soms te veel worden. Tijdens de bootcamp wordt je precies op de juiste manier uitgedaagd, voel jij je ook altijd stukken beter als je de dag afsluit met een heerlijke training? Dat heeft een reden! Het komt doordat bootcamp er voor zorgt dat je stresshormonen afgevoerd worden uit je lichaam en je stressgevoel wordt hierdoor verminderd. Zonder stress thuis komen dus!
5. Bootcamp is goed voor je humeur
Dit sluit goed aan bij het vorige punt. Bootcamp geeft namelijk een boost aan je humeur. Door te bootcampen worden er in je hersenen diverse goede stofjes aangemaakt, waaronder endorfine en dat is je gelukshormoon. Dit voorkomt en vermindert spanningen, maakt je blijer en je zult je relaxter voelen wanneer endorfine wordt aangemaakt.
6. Bootcamp zorgt voor teambuilding
Door regelmatig te bootcampen met jouw collega’s krijg je een hechtere en oprechte band. Tijdens de bootcamp hoef je niet aan de dagelijkse werkzaamheden te denken. Je leert elkaar op een andere manier kennen. Iedereen is tijdens het sporten namelijk gelijk, dit brengt je als team dichter bij elkaar. Je zult merken dat de samenwerkingen niet alleen in de bootcamp trainingen beter gaan, maar ook op de werkvloer zul je dit terug zien. Bootcamp je regelmatig met jouw collega’s? Dan heb je het voordeel dat je wekelijks aan de teambuilding werkt. En een goede teambuilding draagt weer bij aan het werkgeluk!
7. Bootcamp zorgt voor meer zelfvertrouwen
Als je regelmatig bij de bootcamp bent zul je misschien al gemerkt hebben dat je steeds sterker wordt. Niet alleen tijdens de bootcamptraining, maar ook in het dagelijkse leven zul je merken dat je sterker wordt. Dit draagt bij aan je zelfvertrouwen en zorgt dat jij beter in vel zit. Zelfvertrouwen straal je uit en dit merk je weer op andere vlakken zoals op je werk en je sociale leven.
8. Bootcamp is goed voor je botten
Door te bootcamp versterk je niet alleen je spieren, maar ook je botten worden sterker. Je botten zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam, je hele lichaam is erop gebouwd. Ze moeten dus lang meegaan! Het belasten van je lichaam met je eigen gewicht heeft een positief effect op de stevigheid van je botten. En doordat we lekker buiten trainen tijdens de bootcamp vang je vitamine D op van het zonlicht, ook dit is goed voor je botten.
9. Bootcamp is goed voor de spijsvertering
Spijsvertering is niet het meest smakelijke onderwerp, maar een heel essentieel onderdeel van het lichaam. Bootcamp zorgt dat je spijsvertering goed verloopt. Door bewegingen tijdens de training stimuleer je alle spieren van het lichaam en dus ook die van het spijsverteringskanaal, hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd door je darmen.
10. Bootcamp zorgt voor een betere huid
Na een training heb je misschien niet meteen het idee dat jouw rode bezwete hoofd er beter uitziet, maar ook je huid wordt er wel degelijk beter door. We hadden het net al over de Vitamine D die je opvangt tijdens de training, dit is niet alleen goed voor je botten maar ook goed voor je huid. Dit is niet het enige wat een bootcamp training bijdraagt aan een betere huid. Door de bewegingen tijdens de training verbeter je jouw bloedcirculatie (vandaar dat rode hoofd) in het lichaam wat een positief effect heeft op de huid. En dat zweet, is dat nog ergens goed voor? Jazeker, dat zweet functioneert als een soort dieptereiniger voor de huid. Door dat je transpireert duwt het vocht al het opgehoopte vuil en afvalstoffen uit je poriën naar buiten. Zo ben je na het douchen echt helemaal fris!
11. Bootcampers leven langer
Misschien wel de belangrijkste reden, door regelmatig te bewegen leef je langer. Je hart is namelijk ook een spier en die is van levensbelang. Door de bootcamp maak je jouw hart steeds een stukje sterker. Met een sterk hart kan er meer bloed per slag rondgepompt worden door het lichaam. Een sterker hart werkt efficiënter, zorgt dat er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam wordt gebracht. Dit kan ervoor zorgen dat jij nog enkele jaren langer leeft.
 

Vragen of meer informatie?

E-mail: info@companyvitality.nl

Telefoonnummer: 06 36 51 07 93